one

one

κιοσσές

κιοσσές

Μαρία Παπουτσή

Μαρία Παπουτσή

Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017

Η Σερραία Άννα Κορτέση: Μια ξεχωριστή γυναίκα πρότυπο

Μόλις τρία  χρόνια στη Λάρισα και κατάφερε να γίνει από τα  πιο αναγνωρίσιμα και αγαπητά πρόσωπα της πόλης χάρη στα πολύπλευρά ταλέντα και στην εθελοντική προσφορά της. Μιλάμε για την Στρατιωτικό (υπηρετεί στην Ταξιαρχία Πεζοναυτών), συγγραφέα, πρωταθλήτρια σκοποβολής και εθελόντρια  Άννα Κορτέση...

 Γεννημένη και μεγαλωμένη  στο Νέο Σκοπό Σερρών , σπούδασε στην Δράμα και αμέσως μετά κατατάχθηκε στις Ένοπλες Δυνάμεις. Υπηρέτησε στην Ρόδο και πριν τρία  χρόνια  βρέθηκε στην Λάρισα.
Αμέσως δραστηριοποιήθηκε σαν εθελόντρια συμμετέχοντας στην ομάδα “ΠΡΟΣΦΕΡΩ”. Το πάθος της για προσφορά στον συνάνθρωπο την οδήγησε  σε μεγάλο Κέντρο Αποκατάστασης συμπαραστάτρια  νέων παιδιών ανθρώπων που μια κακιά στιγμή της ζωής τους του καθήλωσε σε ένα αναπηρικό καροτσάκι.


Εκεί γνώρισε το Βασίλη Πιπέρη και αυτή η γνωριμία της έδωσε την ευκαιρία να αναδείξει ένα άλλο ταλέντο που είχε από μικρή, την συγγραφή.  Έγραψε το πρώτο της βιβλίο με τίτλο “ΜΕΤΑΞΥ ΣΟΒΑΡΟΥ ΚΑΙ ΑΣΤΕΙΟΥ” το οποίο και την καθιέρωσε. Αμέσως μετά έγραψε το δεύτερο βιβλίο της με τίτλο “ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΓΓΕΛΟ”  το οποίο θα είναι στα χέρια μας το επόμενο διάστημα. Το τρίτο βιβλίο της είναι ένα παιδικό παραμύθι με τίτλο Νίνα η Λεμονίτα το οποίο παρουσιάστηκε πρόσφατα στο θέατρο ΟΥΗΛ.
Η αγάπη της για συνανθρώπους μας που έχουν ξεχωριστές ανάγκες την οδήγησε στην απόφαση να τους χαρίζει τα έσοδα από τα βιβλία της έτσι τα έσοδα του πρώτου βιβλίου διατέθηκαν για τις αποθεραπεία του Βασίλη Πιπέρη και την ενισχύσει σε άλλα ΑΜΕΑ, τα έσοδα από το δεύτερο θα διατεθούν όλα για την ενίσχυση του  25χρονου Άγγελου Λαδά ενώ τα έσοδα του τρίτου βιβλίου, του παραμυθιού Νίνα η Λεμονίτα για το ΚΡΙΚΕΙΟ Ορφανοτροφείο . Η κίνηση της αυτή, να μην ασχολείται με τα έσοδα των βιβλίων της αλλά να τα παραχωρεί με τον πιο επίσημο τρόπο (συμβόλαιο εκχώρησης δικαιωμάτων) σε συνδυασμό με το έμφυτο ταλέντο της την έχουν κάνει από τα αγαπημένα πρόσωπα της πόλης.


Παρευρίσκεται σε διάφορες εθελοντικές δράσεις, διεκδικεί  δικαιώματα  ευάλωτων κοινωνικών ομάδων από τις αρχές ή καλείται σαν παρουσιάστρια σε διάφορες εκδηλώσεις.


Δραστήρια και ανήσυχο πνεύμα δεν σταματάει εδώ. Είναι ιδρυτικό μέλος του συλλόγου εθελοντική ομάδα Στήριξη και αθλήτρια με υψηλές διακρίσεις. Ασχολείται με το άθλημα της σκοποβολής , ανήκει στον Όμιλο Πρακτικής  Σκοποβολής Φαρσάλων κατακτώντας  πολλές  πρώτες  νίκες  και  χρυσά μετάλλια σε διασυλλογικούς η πανελλήνιους αγώνες.  Τελευταία μεγάλη επιτυχία της είναι το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στους πανελλήνιους αγώνες ραβδωτού τυφεκίου.
 
 Η ίδια για όλα αυτά λέει : «στην Ρόδο όπου υπηρέτησα πέρασα υπέροχα και έκανα πολλούς φίλους. Η Λάρισα όμως με αγκάλιασε και μου έδωσε την δυνατότητα να ασχοληθώ περισσότερο με πράγματα που αγαπώ, το γράψιμο, ο εθελοντισμός και ο αθλητισμός. Η αγάπη του κόσμου και η αναγνώριση μεγαλώνουν την ευθύνη μου και με αναγκάζουν να γίνομαι σε όλα κάθε μέρα καλύτερη. Θα πρέπει να πω ότι από αυτά που αγαπώ και μου δίνουν αναγνώριση θεωρώ τιμή μου που υπηρετώ τις ένοπλες δυνάμεις τις χώρας μας αλλά η μεγάλη αδυναμία μου και η πρώτη προτεραιότητα μου  είναι ο μονάκριβος γιος μου Κωνσταντίνος ο όποιος γεμίζει την ζωή μου όλα τα αλλά απλά με βοηθούν να ολοκληρώνομαι σαν άνθρωπος».


Αυτή είναι η Άννα Κορτεση.  Μάνα,
στρατιωτικός, συγγραφέας, αθλήτρια και εθελόντρια. Μια ολοκληρωμένη γυναίκα , μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα.

Πηγή:postlarissa.gr0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου