one

one

κιοσσές

κιοσσές

Μαρία Παπουτσή

Μαρία Παπουτσή

Κυριακή, 13 Μαΐου 2018

Αυτά είναι τα μέλη του κυκλώματος των αντικαρκινικών φαρμάκων (εικόνες)


Στη δημοσιότητα έδωσε η αστυνομία τις φωτογραφίες και τα στοιχεία των μελών της οργάνωσης που διακινούσε παράνομα αντικαρκινικά φάρμακα, εις βάρος του δημοσίου.

Τα μέλη του κυκλώματος είναι οι εξής:


Α) (επ.) DEYAB HUSSEIN (ον.) MOHAMMED RABIE του MOHAMED DEYAB και της ZEINAB ABDEL MAKSOUD, που γεννήθηκε την 21-01-1948 στην Αίγυπτο,


Β) ΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ Ιωάννα του Ιωάννη και της Παναγιώτας, που γεννήθηκε την 27-11-1961 στην Αλεξάνδρεια Αιγύπτου,


Γ) ΒΑΡΒΕΡΗ Εμμανουήλ του Νικολάου και της Ευφροσύνης, που γεννήθηκε 19-11-1954 στο Περιστέρι,


Δ) (επ) ΜΑΧΜΟΥΤ (ον) ΜΑΧΕΡ του AHMED Οrabi και της Bahia, που γεννήθηκε 01-11-1959 στην Αίγυπτο,


Ε) ΛΑΓΟΥΔΗ Δημήτριο του Θεοδώρου και της Αθηνάς, που γεννήθηκε 18-06-1959 στην Πρέβεζα,


ΣΤ) ΚΑΤΑΠΟΔΗ Αικατερίνη του Χρήστου και της Γεωργίας, που γεννήθηκε την 13-02-1965 στην Αιτωλοακαρνανία,


Ζ) ΠΑΤΗΛΑ Γεωργία του Γρηγορίου και της Ανδριανής, που γεννήθηκε 10-06-1969 στην Άρτα,


Η) (επ) MOUSSA (ον) SALEM του ABDELMOATI και της SAYIDA που γεννήθηκε 07-09-1967 στην Αίγυπτο,


Θ) ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Λάζαρο του Φιλίππου και της Αντιγόνης που γεννήθηκε την 08-12-1957 στην Αθήνα.


Ως εγκέφαλος του κυκλώματος παρουσιάζεται ο 70χρονος Αιγύπτιος, ενώ παράλληλα η έρευνα των Αρχών συνεχίζεται και όπως φαίνεται αναζητούνται και άλλοι γιατροί (ίσως και 9 στον αριθμό) που εμπλέκονται στην υπόθεση. Υπενθυμίζεται ότι έχουν συλληφθεί δύο γιατροί 61 και 59 χρόνων που φαίνεται να έχουν συνταγογραφήσει τα υπό έρευνα φαρμακευτικά σκευάσματα.

Μιλώντας για το θέμα στη Βουλή, ο Ανδρέας Ξανθός είχε προχωρήσει στην ξεκάθαρη διαβεβαίωση πως το κύκλωμα παράνομης εμπορίας αντικαρκινικών φαρμάκων θα εξαρθρωθεί σε όλο το μέγεθός του, καθησυχάζοντας παράλληλα τους πολίτες πως δεν υπάρχει κανένα έλλειμμα ογκολογικών φαρμάκων.

Μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για τη διατύπωση γνώμης αναφορικά με το διορισμό της προέδρου του ΕΟΦ, Ο υπουργός Υγείας τόνισε πως η εξάρθρωση της σπείρας δεν αποτελεί «αποσπασματική κίνηση» ή «συγκυριακή εξέλιξη», αλλά αποτέλεσμα «μεθοδικής δουλειάς και προσπάθειας».

«Με τη συνδρομή της οικονομικής αστυνομίας, θα εξαρθρώσουμε το κύκλωμα σε όλο το μέγεθος του» είπε, συμπληρώνοντας πως κοινός στόχος είναι να μη διασπαθίζεται δημόσιο χρήμα και να μην κινδυνεύει η υγεία των ασθενών. Ο κ. Ξανθός είπε, επίσης, πως οι υπαίτιοι θα κάτσουν στο σκαμνί και επισήμανε ότι όλοι οι αρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί έχουν ισχυρή πολιτική κάλυψη για να προχωρήσουν την υπόθεση μέχρι το τέλος. «Δεν υπάρχει έλλειμμα πολιτικής θέλησης να συγκρουστούμε με τη διαφθορά στο χώρο της Υγείας» υποστήριξε.

«Δεν υπάρχουν ελλείψεις ογκολογικών φαρμάκων»

«Το σκάνδαλο με τα αντικαρκινικά έχει δημιουργήσει κλίμα ανασφάλειας στους πολίτες» διαπίστωσε ο υπουργός και κατέστησε σαφές πως πως δεν υπάρχουν ελλείψεις στα ογκολογικά φάρμακα, καθησυχάζοντας την κοινή γνώμη. Επ' αυτού, διασαφήνισε ότι «τα δημοσιεύματα που θέλουν ασθενείς να γυρνούν από νοσοκομείο σε νοσοκομείο για να έχουν χημειοθεραπεία, δεν ισχύουν εδώ και πάνω από δυο χρόνια». Κατά τον κ. Ξανθό, τελευταία φορά που διαπιστώθηκαν σοβαρές ελλείψεις σε -ογκολογικά ή άλλα ακριβά- φάρμακα ήταν το 2015. «Τώρα πια έχουμε μια κανονικότητα» αποσαφήνισε.

«Το σύστημα Υγείας δεν είναι ανοχύρωτο. Όποιος το λέει δεν έχει καλή εικόνα, για να πάρω την αθώα εκδοχή... Το ΕΣΥ έχει όμως εστίες προβληματικές, έχει θύλακες ανομίας και αδιαφάνειας. Είναι σαφές αυτό» υπογράμμισε. Χαρακτήρισε δε αξιόπιστες τις υπηρεσίες του ΕΣΥ, κάνοντας ειδική μνεία στην καθολική και ισότιμη πρόσβαση των πολιτών με χαρακτηριστικό παράδειγμα την ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων.

Ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του, δηλώνοντας πως το υπουργείο Υγείας αποδέχεται την πρόταση της ΔΗΣΥ για διακομματική Επιτροπή που θα αφορά τη χάραξη μιας εθνικής στρατηγικής για το φάρμακο, με σκοπό να μην παρατηρηθούν τα μελανά σημεία του πρόσφατου παρελθόντος.0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου