one

one

κιοσσές

κιοσσές

Μαρία Παπουτσή

Μαρία Παπουτσή

Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2018

Το γαλάζιο παρελθόν του «Δρος Φακελάκη»


Συντάκτης:
Νίκος Φωτόπουλος

Εις εκ των «αρίστων» της Νέας Δημοκρατίας και φίλος πρώην υπουργών και άλλων στελεχών της φαίνεται πως ήταν ο Κ.Κ., γνωστός στους φοιτητικούς κύκλους ως «Δρ Φακελάκης», που από την περασμένη Παρασκευή είναι προφυλακισμένος για τη φάμπρικα δωροληψιών που φέρεται να είχε στήσει στο ΤΕΙ Σερρών με δύο ιδιοκτήτες φροντιστηρίου.


Κι ενώ το ΤΕΙ επιχειρεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα για μια υπόθεση την οποία λίγο-πολύ γνώριζε η ακαδημαϊκή κοινότητα αλλά δεν αντιδρούσε, στη σκιά θα προτιμούσαν να παραμείνουν μια σειρά φορείς και πρόσωπα στα οποία ο 59χρονος καθηγητής συμμετείχε ή διατηρούσε σχέσεις. Συμπτωματικά, όλα από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας.

Ο «Δρ Φακελάκης»:

το 2017 ήταν ταμίας (!) στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Εργοληπτών – Κατασκευαστών Δημοσίων – Ιδιωτικών Εργων – Εργολάβων Οικοδομών – Διαχειριστών – Εκμεταλλευτών Ακινήτων Ελλάδος

το 2016 είχε εκλεγεί επίσης ταμίας (!) στον Σύνδεσμο Επιχειρηματιών Ελλάδος

το 2015 είχε κατέβει με την «Ανεξάρτητη Δημοκρατική Κίνηση Επαγγελματιών και Εμπόρων» της Ν.Δ. που κέρδισε τις εκλογές της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης, ενώ ο ίδιος είχε εκλεγεί αντιπρόσωπος στη ΓΣΕΒΕΕ

το 2017 επελέγη ταμίας στον Ελληνορωσικό Επαγγελματικό, Βιομηχανικό, Εμπορικό, Τουριστικό Σύνδεσμο.

Και στα τέσσερα αυτά διοικητικά συμβούλια πρόεδρος είχε εκλεγεί γνωστό στέλεχος της Ν.Δ. - μετέπειτα πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης.

Στο μεταξύ, πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας από τη Θεσσαλονίκη εμφανίζει στο facebook νοσταλγική φωτογραφία από τα χρόνια της ΔΑΠ με τον ίδιο και τον κατηγορούμενο καθηγητή, συμπαίκτες στην ομάδα της Βιομηχανικής.

Κι ενώ οι καταγγελίες για τα έργα και τις ημέρες του στο ΤΕΙ Σερρών έδιναν κι έπαιρναν από το 2010 στις τοπικές ιστοσελίδες, το 2012 καταγγέλθηκε ο τότε πρόεδρος του ιδρύματος ότι είναι κουμπάρος του καθηγητή, με ό,τι μπορεί να υπαινίσσεται αυτό για τη συγκάλυψη τόσων ετών.

Την ίδια χρονιά, οι φοιτητές έφτιαξαν σελίδα στο facebook για να αναρτούν τις καταγγελίες τους, αλλά το 2014 η «διαχειρίστρια» της σελίδας Ε.Κ. μηνύθηκε από τον καθηγητή.

Ο τηλεοπτικός σταθμός Star έκανε σχετικό ρεπορτάζ στις 15.10.1012, αλλά... φωνή βοώντος εν τη ερήμω.
Αδιαλλαξία

Η στάση των καθηγητών το 2015 έδειχνε ότι δεν είχαν καμία διάθεση να ακούσουν οτιδήποτε σχετικό. Ανακοίνωνε τότε η συνέλευση των καθηγητών: «Διαδίδεται ανωνύμως στο διαδίκτυο ότι φροντιστήρια παραδίδουν μαθήματα με δήθεν «εγγυημένη επιτυχία», υπονοώντας συνεργασία τους με διδάσκοντες του τμήματος. Η συνέλευση των καθηγητών καταγγέλλει αυτή την απαράδεκτη και συκοφαντική ενέργεια σε βάρος του τμήματος, δηλώνοντας ότι θα υπερασπιστούμε και θα προφυλάξουμε με κάθε νόμιμο μέσο την ακαδημαϊκή δεοντολογία και το κύρος του τμήματος και των διδασκόντων. Καλούμε τους φοιτητές να μην παρασύρονται, να μην ενδίδουν σε παρόμοιες διαδόσεις και να προφυλάξουν και οι ίδιοι το κύρος των σπουδών και του πτυχίου τους, συμβάλλοντας στην πλήρη διαλεύκανση του θέματος».

Υστερα απ’ όλα αυτά η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Σερρών εντόπισε το πρόβλημα στην έλλειψη... αξιολόγησης, μια ΔΑΠ με ποσοστό 85% στη συγκεκριμένη σχολή, δηλαδή με φοιτητικό σύλλογο... νεκρό.
0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου