one

one

κιοσσές

κιοσσές

Μαρία Παπουτσή

Μαρία Παπουτσή

Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2017

Σιντική : Το ψήφισμα από τη Συνέλευση των Ιεροδιδασκάλων στο Ακριτοχώρι

 Και η  προσφώνηση του προέδρου προς τον Μακάριο


Ψήφισμα

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιεροδιδασκάλων «Κωνσταντίνος ο εξ Οικονόμων» στην 35η Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Μονή Ακριτοχωρίου Μητροπόλεως Σιδηροκάστρου την 4η Ιουλίου 2017 – προχώρησε ομόφωνα στην έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος.

1. Με ιδιαίτερη τιμή και υπερηφάνεια επισκεφθήκαμε το απόγευμα της 4ης Ιουλίου 2017 τα Οχυρά Ρούπελ, τα αιματοβαμμένα μέρη αντίστασης του ηρωικού λαού μας έναντι της ρατσιστικής Γερμανίας και των συμμάχων της, όπου ψάλλαμε τρισάγιο στη μνήμη των νεκρών προγόνων μας που έπεσαν υπέρ Πατρίδος καταθέτοντας στεφάνι ευγνωμοσύνης και θύμησης. Φωτεινά παραδείγματα προς όλους τους Έλληνες του σήμερα να αντισταθούμε σ’ όλα αυτά που σκοπό έχουν να ξεριζώσουν την Ελληνορθόδοξη παράδοση και πίστη μας, τη διάλυση του ιερού θεσμού της Οικογένειας, την άμβλυνση του πατριωτικού φρονήματος και της αγάπης προς την πεφιλλημένη Πατρίδα μας καθώς και την πνευματική αλλοτρίωση της νεολαίας μας προχωρώντας στην αποχριστιανοποίηση και αποϊεροποίηση των αξιών και των ιδανικών του γένους μας.

2. Οι εναπομείναντες Ιεροδιδάσκαλοι – Συνταξιούχοι και οι ελάχιστοι εν ενεργεία – διατρανώνουμε στεντόρεια την αγωνία μας σε όλα αυτά που μας επιβάλλουν τα εγχώρια και τα διεθνή  κέντρα εξουσίας κα που στοχεύουν στο διαχωρισμό της Μητρός Εκκλησίας με το Κράτος  για να μπορέσουν ευκολότερα να προχωρήσουν τα σχέδια που εξυφαίνουν τώρα και δεκαετίες για την επιβολή της αθεΐας στη χώρα μας.

Ευχόμεθα ή προσευχόμεθα ο Τριαδικός Θεός και η Παναγιά μας να ενισχύσουν και να ενδυναμώσουν το λαό μας.

Ο Πρόεδρος

Π. Σωκράτης Ξενικάκης
Ιεροδιδάσκαλος – Εφημέριος Αγίων 40 Μαρτύρων Ρεθύμνου

Η  προσφώνηση του προέδρου προς τον Μακάριο


Σεβασμιώτατε Πάτερ και Δέσποτα!
Μητροπολίτα Σιδηροκάστρου κ.κ. Μακάριες

Πλημμύρα συναισθημάτων γέμουν τις ψυχές όλων των Ιεροδιδασκάλων που ευλαβικά ταπεινά προσκυνητές του Τιμίου Προδρόπου Βαπτιστά του Κυρίου μας φτάσαμε απ’ όλα τα μέρη της αγαπημένης μας πατρίδας – απ’ την Κρήτη ως την Θράκη στην ένδοξη Μακεδονάι που μας φιλοξενεί – ανάβοντας κερί ευχαριστίας και ευγνωμοσύνης προς τον Τριαδικό Θεό που μας αξίωσε αυτής της Ευχαριστηριακής συνάξεως κοινωνοί του Σώματος και Αίματος του Κυρίου μας.

Ευχαριστούμε θερμά Σεβασμιώτατε που ολόθυμα αποδεχθήκατε την πρόσκληση της συμπροσευχής μαζί μας και περιέπει ιδιαιτέρως τιμής και ζέση με την οποία με προσκαλέσατε τηλεφωνικώς να έλθουμε εδώ επευλογώντας την 35η Γ.Σ. των Ιεροδιδασκάλων στην Μητρόπολή σας που άξια επί 16 συναπτά έτη ποιμαίνετε!

Ευχαριστίες εγκάρδιες και προς την ηγουμένη του Ιερού Ησυχαστηρίου γερόντισσα Ιακώβη και τη συνοδεία αυτής για την προθυμία να μας δεχθούν και να τύχουμε Αβραμιαίας φιλοξενίας εκ μέρους τους. Μπροστά σας στέκουν αδελφοί – Ιεροδιδάσκαλοι οι οποίοι ανάλωσαν όλο τον βίον τους ψυχή τε και σώματι υπηρετώντας το λειτούργημα του Παπαδασκάλου σ’ όλα τα ακριτικά – δυσπρόσιτα και απομονωμένα σχολεία της υπαίθρου με μοναδικό στόχο και σκοπό την πνευματική μόρφωση και ψυχική ανάταση των μαθητών μας, Αυτό το γνωρίζετε καλά Γέροντα και Επίσκοπε της Θεοσώστου Επαρχία σας από τοςυ εκλεκτούς αδελφούς Ιεροδιδασκάλους που έχετε όπως ο π. Δημήτρηιος Αποστολίδης, π. Νικόλαος Βερβερίδης που έχουν προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στην εκπαίδευση και στην εκκλησία.

Δυστυχώς οι άστοχες μα και συνάμα επικίνδυνες πολτικές των νυν αλλά και των προηγουμένων επικεφαλής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων – όσο αυτό θα ακούγεται ακόμα – αποφάσισαν τον εξευτελισμό του ράσου έξω απ’ τα σχολεία. Έτσι έχουν εναπομείνει ελάχιστοι Ιερείς – εκπαιδευτικοί και το φοβερό α κάποιος αναζητήσει την λέξη Ιεροδιδάσκαλος στο Google θα βγάλει αναρτήσεις για τους Μουσουλμάνους Ιεροδιδασκάλους τους οποίους διορίζουν κατά δεδάδες για να διδάσκουν το Κοράνιο ενώ αντιθέτως οδηγούν προς εξαφάνιση τους εν ενεργεία Παπαδασκάλους ή καθηγητές. Η παρουσία μας εδώ Σεβασμιώτατε διατρανώνει την αντίστασή μας προς όλους αυτούς που ξεπουλώντας την πεφιλημένη Πατρίδα μας θεωρούν ότι θα πουλήσουν και την ψυχή μας. Και ως πράξαμε πριν 3 χρόνια στο Ηρωικό Αρκάδι, ως πράξαμε πέρυσι στο μαρτυρικό Μυστρά, έτσι και φέτος θα οδηγήσουμε τα βήματά μας στα αιματοβαμμένα Οχυρά του Ρούπελ καταθέτοντας στεφάνι μνήμης και ψάλλοντας Τρισάγιο για τους ηρωικούς υπερασπιστές της Πατρίδος μας.

Περαίνοντας το άσημο και ταπεινό των λόγων μου σας ευχαριστούμε και πάλι για την εξαιρετική τιμή να συλλειτουργήσετε μαζί μας δίδοντάς μας την ευχή και ευλογία σας ευχόμεθα δε προς Κύριον κνα σας σκέπει έχοντάς μας υγιή – δυνατό και πολυχρόνιο συνεχίζοντας το πολυσχιδές έργο σας με αγάπη όπως το πράττετε και την αγλαόκαρπη ποιμαντορίας σας προς δόξαν Θεού.

4/7/2017

Ο πρόεδρος Δ.Σ.

Π. Σωκράτης Ξενικάκης

Ιεροδάσκαλος

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου