one

one

κιοσσές

κιοσσές

Μαρία Παπουτσή

Μαρία Παπουτσή

Σάββατο, 9 Ιουνίου 2018

Πολάκης: Το ΚΕΕΛΠΝΟ ήταν η offshore του υπουργείου Υγείας


«Το ΚΕΕΛΠΝΟ υπήρξε η offshore του υπουργείου Υγείας» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.


Ειδικότερα, αναφερόμενος στο ΚΕΕΛΠΝΟ ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας σημείωσε: «Φτιάχτηκε το 1992 - 1993 ως μηχανισμός επιδημιολογικής επιτήρησης για τη διάδοση των λοιμωδών νοσημάτων αλλά δυστυχώς μετά άλλαξε χαρακτήρα και έγινε εργαλείο διασπάθισης δημοσίου χρήματος και πολιτικού ελέγχου μιας μεγάλης μερίδας των ΜΜΕ που με πρόσχημα τη διαφημιστική δαπάνη για τη μετάδοση υγειονομικών μηνυμάτων αποτέλεσε εργαλείο αφειδούς χρηματοδότησης και πολιτικού ελέγχου αυτών των ΜΜΕ.»

«Η μεγάλη του στροφή ξεκινά με τους Ολυμπιακούς αγώνες» ενώ όπως ανέφερε  «διαχρονικός διακινητής του μαύρου χρήματος του ΚΕΕΛΠΝΟ ήταν ο κ. Παπαδημητρίου, ο οποίος έχει απολυθεί».

Ο αν. υπουργός Υγείας αναλυτικά αναφέρθηκε στην «ιστορία» των σκανδάλων του ΚΕΕΛΠΝΟ η οποία «συνεχίζει με τον μοριακό έλεγχο του αίματος αλλά όχι με τον τρόπο που έγινε στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Εδώ για 2.5 αγοράζαμε αντιδραστήρα και κόστιζε από 60 - 70 ευρώ η εξέταση ενώ άλλες χώρες όπως η Πολωνία πλήρωναν 10 ευρώ. Μια πρώτη μεγάλη μπάζα έγινε εδώ και πίσω από εδώ είναι η Novartis. Μετά είναι η επιδημία της γρίπης που το ΚΕΕΛΠΝΟ με ένα μπακαλόχαρτο αίτημα πήρε 200 εκ. δάνειο και στη συνέχεια αρχίζει το πανηγύρι  των διαφημιστικών μηνυμάτων όπου τα κανάλια είναι υποχρεωμένα για δωρεάν προβολές. Δεκάδες εκατομμύρια ευρώ φαγώθηκαν ενώ θα έπρεπε τα μηνύματα αυτά για την υγεία να προβάλλονται δωρεάν, αυτοί τα πλήρωναν αδρά. Εδώ και η γυναίκα του κ. Στουρνάρα ως ιδιοκτήτρια εταιρείας που έπαιζε τον μεσάζοντα και μετά επί υπουργίας Γεωργιάδη και Βορίδη μοίρασαν εκατομμύρια ευρώ σε ανύπαρκτα site, γνωστά και άγνωστα (όπως το «Κλωστή και Βελόνα). Από πίσω από αυτά ήταν μαύρο χρήμα εξήγησε ο Παύλος Πολάκης καταλήγοντας ότι «900 εκ. με 1 δις διαχειρίστηκε το ΚΕΕΛΠΝΟ» ενώ  «το μεγάλο πανηγύρι άρχισε από το 2005, 2006 και μετά».

«Τα τρωκτικά που είχαν δόντι συνέχισαν να κερδοσκοπούν στην κρίση» σημείωσε. Ο αν. υπουργός χαρακτήρισε ιστορικής σημασίας τη μεταρρύθμιση που έγινε στη χώρα στο σύστημα Υγείας. «Είμαστε η μοναδική χώρα που αποσυνδέει την ασφαλιστική κάλυψη από το δικαίωμά σου όταν έχεις ανάγκη να παίρνεις δημόσια, δωρεάν, έγκαιρη περίθαλψη στις δομές. Ο υπουργός υγείας Ανδρέας Ξανθός και εγώ θα είμαστε πολύ περήφανοι για αυτό που νομοθετήσαμε» είπε.

Απαντώντας για τα υλικά στα νοσοκομεία είπε ότι υπάρχουν σε αφθονία υποστηρίζοντας ότι όσα ακούγονται προέρχονται από την ΠΟΕΔΗΝ και τον κ. Γιαννακό «όλα είναι ψέματα».

«Το 2014 τα νοσοκομεία έκλεισαν τους απολογισμούς τους με 740 εκ. ευρώ χρέος. Το 2015 αυτό έγινε 930 εκ. Το 2016 είχαμε 35 εκ. πλεόνασμα και το 2017 το αντίστοιχο νούμερο ήταν 370 εκ. ευρώ πλεόνασμα. Αυτά τα στοιχεία δείχνουν την αντιστροφή της εικόνας στα νοσοκομεία. Σήμερα έγιναν 16.500 νέε προσλήψεις στην υγεία όπου οι 8.000 είναι μόνιμες.

Ο κ. Γεωργιάδης εφάρμοσε μέχρι κεραίας το Harvard project της Novartis
Αναφορικά με τη δικαστική έρευνα που διεξάγεται, ο Παύλος Πολάκης είπε ότι «η υπόθεση προχωράει και είναι η ώρα που θα αρχίσουν να βγαίνουν τα πορίσματα για το ΚΕΕΛΠΝΟ».

Για το σκάνδαλο  Novartis  ο κ. Πολάκης ξεκαθάρισε ότι δεν έστειλε η κυβέρνηση την υπόθεση στη Βουλή αλλά η κ. Τουλουπάκη και αν είχαμε ένα άλλο Σύνταγμα θα παρέμενε στη Βουλή η υπόθεση, πρόσθεσε.

«Ο κ. Γεωργιάδης εφάρμοσε μέχρι κεραίας το Harvard project της Novartis για να πάρουν τιμή συγκεκριμένα φάρμακα. Αυτό έγινε με συγκεκριμένες αποφάσεις».

«To ξέπλυμα βρώμικου χρήματος δεν παραγράφεται . Η δωροδοκία δεν παραγράφεται. Εδώ υπάρχουν σαφείς ενδείξεις δωροδοκίας και για αυτό πήγε η υπόθεση στη Δικαιοσύνη» υποστήριξε ο Παύλος Πολάκης ενώ χαρακτήρισε ως έναν από τους πιο «βρώμικους νόμους» τον περί ευθύνης υπουργών. «Ο νόμος αυτός του κ. Βενιζέλου πρέπει να αλλάξει με τη συνταγματική αναθεώρηση». «Η Novartis ήταν η κορυφή του παγόβουνου. Τα στοιχεία τα επεξεργάζεται η κ. Τουλουπάκη».

«Και λίγα έχω πει για την υπόθεση» ανέφερε ο Παύλος Πολάκης ενώ απαντώντας σε πιο προσωπικές ερωτήσεις για την πολιτική του πορεία υποστήριξε ότι: «Ο κομμουνισμός είναι κίνηση που καταργεί την υπάρχουσα τάξη πραγμάτων. Είναι κίνηση, όχι στάδιο. Ο αριστερός είναι αυτός που προσπαθεί να βελτιώσει τους όρους ζωής των ανθρώπων και ιδιαίτερα των πιο αδύναμων στρωμάτων. Είναι αυτός που προσπαθεί να τα βάλει και να χτυπήσει συγκεκριμένα και όχι γενικώς «φταίει ο καπιταλισμός».

«Εδώ έχει κάνει κάποια πράγματα ένα συγκεκριμένο κομμάτι του πολιτικού προσωπικού της χώρας και της πολιτικής εξουσίας της. Αυτό είναι πολύ πιο δύσκολο να το κάνεις στην πράξη, να τους αποκαλύψεις, να εξαρθρώσεις το δίκτυό τους και να τους οδηγήσεις στη φυλακή, από το να διατυπώνεις γενικώς ένα πρόγραμμα για τη χρυσή εποχή και τον μέλλοντα αιώνα. Μα, δεν αλλάζει τίποτα έτσι, η κίνηση του χρόνου τα αλλάζει».

Ο κ. Πολάκης απαντώντας σε ερώτηση για τη σχέση του με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα είπε ότι «είναι άριστη», ενώ με ιδιαίτερη συγκίνηση αναφέρθηκε στη γνωριμία τους και την κοινή πολιτική τους πορεία.

           
           

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου