one

one

κιοσσές

κιοσσές

Μαρία Παπουτσή

Μαρία Παπουτσή

Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2019

Σέρρες: Συνεχίζεται ο αποχιονισμός σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα


Υπό ύφεση το έντονο καιρικό φαινόμενο που έπληξε την Π.Ε Σερρών με έντονη χιονόπτωση και αρκετά προβλήματα στις μετακινήσεις.
Σήμερα συνεχίζονται οι αποχιονισμοί σε κάθε γωνιά του Νομού ενώ οι αντιολισθητικές αλυσίδες εξακολουθούν να είναι απαραίτητες σε όλο το Εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο εκτός του κάθετου Άξονα της Εγνατίας Οδού Λαγκαδά – Σερρών – Προμαχώνα και της Εθνικής Οδού Δράμας Αμφίπολης. Επίσης έχει αρθεί η απαγόρευση Επισημαίνεται κυκλοφορίας φορτηγών άνω των 3,5 τόνων που είχε επιβληθεί από χθες στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού Λαγκαδά – Σερρών – Προμαχώνα από το 33 έως το 95 χιλιόμετρο.
Προτεραιότητα δόθηκε στα επείγοντα περιστατικά όπου απαραίτητη ήταν η μετακίνηση ανθρώπων με προβλήματα υγείας που έπρεπε να μετακινηθούν. Στις επάλξεις και σήμερα ο κρατικός μηχανισμός με όλα τα μηχανήματα στους δρόμους σε συνεργασία με την αστυνομία, τροχαία και πυροσβεστική υπηρεσία. «Ήταν ένα εκτεταμένο καιρικό φαινόμενο που κάλυψε όλη την Π.Ε Σερρών» είπε σήμερα στην ΕΡΤ Σερρών ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Καραγιαννίδης σημειώνοντας πως με βάση τις δυνατότητες που είχαν, υπήρξαν και αντίστοιχες δράσεις. «Εκτιμώ ότι πήγαμε πολύ καλά» είπε χαρακτηριστικά.
Επεσήμανε τα ιδιαίτερα προβλήματα στην περιοχή της Σιντικής όπου δέχθηκε τον κύριο όγκο χιονιού , αλλά και στην περιοχή της Αλιστράτης. Παράλληλα εκχιονιστικά μηχανήματα από το πρωί αναχώρησαν για τις περιοχές Σερρών – Βροντούς, Μεσοράχης – Αμφίπολης, Σιδηροκάστρου-Αχλαδοχωρίου – Καρυδοχωρίου, στο Αηδονοχώρι και στην περιοχή Αγκίστρου – Προμαχώνα. Ο κ. Καραγιαννίδης κάλεσε τους πολίτες να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις τις τροχαίας για τις αντιολισθητικές αλυσίδες στις μετακινήσεις τους και την αρμόζουσα οδηγική συμπεριφορά σε περιπτώσεις χιονόπτωσης, που δεν επέδειξαν δυστυχώς όλοι, όπως είπε.


Κλειστά τα σχολεία
Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Π.Ε Σερρών

Δήμος Σερρών
Ικανοποιημένος από την αντιμετώπιση του φαινομένου δήλωσε στην ΕΡΤ Σερρών ο Αντιδήμαρχος Έργων Ηλίας Γκότης σχετικά με το Δήμο Σερρών. «Έχουμε ρίξει αλάτι σε όλους τους κεντρικούς οδικούς άξονες της πόλης και η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά. Υπάρχουν αποθέματα αλατιού , υπάρχουν μερικά προβλήματα στις βόρειες περιοχές της πόλης όπου από το πρωί ρίχνουν αλάτι. Τα δρομολόγια του ΚΤΕΑΛ γίνονται κανονικά , κανονικά κινούνται και τα ΤΑΧΙ σε όλη την πόλη. Στις 25 Δημοτικές κοινότητες η κατάσταση είναι ελεγχόμενη είπε ο κ. Γκότσης, αφού ήδη εδώ και καιρό η κάθε κοινότητα έχει προχωρήσει σε προς μίσθωση μηχανήματα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Επίσης ο κ. Αντιδήμαρχος τόνισε πως όσοι θέλουν να προμηθευτούν αλάτι μπορούν να πάρουν από το αμαξοστάσιο καθώς και από τις αποθήκες στο πρώην στρατόπεδο Εμμανουήλ Παππά.

Δήμος Σιντικής
Παραμένει σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης το μεγαλύτερο κομμάτι του Δήμου Σιντικής (τα 2/3 του Δήμου). Σφοδρή ήταν η χιονόπτωση και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Ο υδράργυρος χθες το πρωί στο Αχλαδοχώρι και Καρυδοχώρι έπεσε στους -16. «Είναι ελεγχόμενη η κατάσταση» είπε σήμερα στην ΕΡΤ Σερρών ο Δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης, σημειώνοντας πως ο Δήμος και οι άνθρωποί του κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για την αντιμετώπιση του σφοδρού καιρικού φαινομένου, με τα μηχανήματα να είναι συνεχώς στους δρόμους , σε συνεργασία με την Π.Ε για την διευκόλυνση των δημοτών. «Δεν υπήρξαν αποκλεισμοί χωριών, οι οδικοί άξονες είναι ανοιχτοί σήμερα δίνουμε προτεραιότητα κυρίως στους 43 οικισμούς και χωριά , εφοδιαζόμαστε συνεχώς αλάτι και διευκολύνουμε την πρόσβαση στις κτηνοτροφικές μονάδες» είπε ο κ. Δομουχτσίδης.

Δήμος Αμφίπολης
Μια δύσκολη βραδιά η χθεσινή και για τον Δήμο Αμφίπολης όπου δέχθηκε το μεγαλύτερο όγκο χιονιού στο νότιο τμήμα του με το χιόνι να αγγίζει τα 30 εκατοστά. Όλη την νύχτα οι αλατιέρες ρίχνανε αλάτι όπως και σήμερα από το πρωί, είπε ο Δήμαρχος Αμφίπολης Κώστας Μελίτος στην ΕΡΤ Σερρών. Σημειώνοντας πως δυσκόλεψε την προσπάθειά τους το παγωμένο χιονόνερο που έπεφτες μετά τις 9 το βράδυ. Αυτή την ώρα ανοιχτοί είναι οι δρόμοι ενώ μικρά προβλήματα σημειώνονται και αντιμετωπίζονται στους παραδοσιακούς οικισμούς.

Δήμος Βισαλτίας
Σε ύφεση το φαινόμενο σήμερα και στο Δήμο Βισαλτίας σύμφωνα με την Δήμαρχο Αγνή Δουβίτσα η οποία μίλησε στην ΕΡΤ Σερρών, τονίζοντας πως έως τις 4 τα ξημερώματα τα μηχανήματα ήταν στους δρόμους καθώς και από σήμερα το πρωί. Η πρόσβαση στα μαντριά της περιοχής είναι καλή όπως ανοιχτοί είναι και οι δρόμοι σε όλο τον Δήμο και τα όποια προβλήματα στα στενά της πόλης αντιμετωπίζονται.

Δήμος Ηράκλειας
Όλη τη νύχτα τα μηχανήματα στους δρόμους και στον Δήμο Ηράκλειας ,σύμφωνα με τον Δήμαρχο Κλεάνθη Κοτσακιαχίδη που μίλησε στην ΕΡΤ Σερρών, σημειώνοντας πως οι δρόμοι είναι ανοιχτοί και καταβάλλεται προσπάθεια έτσι ώστε να υπάρχει επικοινωνία των χωριών με τον Δήμο, παραμένοντας οι δρόμοι ανοιχτοί.

Δήμος Εμμανουήλ Παππά
Ουκ ολίγα τα προβλήματα που δημιούργησε η σφοδρή χιονόπτωση και στο Δήμο Εμμανουήλ Παππά, που τις τελευταίες ημέρες πλήττεται από την κακοκαιρία με το χιόνι σε κάποιες περιοχές να φτάνει τους 35 πόντους. Όλη τη νύχτα γινόταν αποχιονισμός της περιοχής, καθώς και σήμερα το πρωί. Οι οδικοί άξονες είναι ανοιχτοί απαιτείται μεγάλη προσοχή στην κυκλοφορία δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ Σερρών, ο Δήμαρχος Δημήτρης Νότας.

Δήμος Ν.Ζίχνης
Σε πλήρη ύφεση το φαινόμενο στον Δήμο Ν.Ζίχνης με τους οδικούς άξονες να είναι ανοιχτοί και η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά. Τα μηχανήματα του Δήμου βρίσκονται από το πρωί και σήμερα στους δρόμους για την ομαλοποίηση της κατάστασης.
Δέσποινα Γιαννακίδου
Πηγή : ΕΡΤ Σερρών0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου