one

one

κιοσσές

κιοσσές

Μαρία Παπουτσή

Μαρία Παπουτσή

Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2019

Στα λευκά το Σιδηρόκαστρο (ΒΙΝΤΕΟ)


Χιονισμένο είναι το τοπίο και στο δήμο Σιντικής και πυκνή ομίχλη έχει καλύψει τα ορεινά της ευρύτερης περιοχής.


Εντυπωσιακό είναι το βίντεο  από το χιονισμένο Σιδηρόκαστρο, το οποίο μπορείτε να το παρακολουθήσετε πατώντας εδώ


Δεν θα λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί στον Δήμο Σερρών
Σύμφωνα με απόφαση του Προέδρου του ΟΠΑΚΠΑ Μαργαρίτη Χατζημαργαρίτη δεν θα λειτουργήσουν αύριο Πέμπτη 10 Ιανουαρίου οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Σερρών, λόγω έντονης χιονόπτωσης.

Απαγόρευση κυκλοφορία βαρέων οχημάτων

Με απόφαση της Τροχαίας  ισχύει προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων βάρους άνω των 3,5 τόνων στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού Λαγκαδά – Σερρών – Προμαχώνα από το 33 έως το 95 χιλιόμετρο και σε όλο το εθνικό, επαρχιακό και δημοτικό οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.

Κλειστά ΤΕΙ και ΤΕΦΑΑ

Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών δεν λειτούργησαν σήμερα το ΤΕΙ και το ΤΕΦΑΑ Σερρών. Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο.


Σέρρες: Πυκνή χιονόπτωση- Επί ποδός Πολιτική Προστασία και Δήμοι

    
Επί ποδός βρίσκονται από το πρωί το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Αντιπεριφέρειας και οι Δήμοι της Π.Ε.Σερρών λόγω της έντονης χιονόπτωσης που πέφτει στο σύνολο και των 7 δήμων.Σφοδρή χιονόπτωση σημειώθηκε στο Δήμο Σιντικής, περιοχές του οποίου έχουν ήδη ανακηρυχθεί από την Πολιτική Προστασία σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης. Πρόκειται  για τις τοπικές κοινότητες Άνω Ποροϊων, Κάτω Ποροϊων, Μακρυνίτσας, Νεοχωρίου, Πλατανακίων, Καστανούσσης και Ανατολής της Δημοτικής Ενότητας Κερκίνης, οι τοπικές Κοινότητες  Ακριτοχωρίου και Μανδρακίου της Δημοτικής Ενότητας Πετριτσίου όπως επίσης οι Δημοτικής Ενότητες Αγκίστρου, Αχλαδοχωρίου και Προμαχώνα.

    Την απόλυτη προσοχή των οδηγών που πρόκειται να μετακινηθούν προς την περιοχή εφιστά ο Δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης, καθώς οι χαμηλές θερμοκρασίες που υπάρχουν στην περιοχή σε συνδυασμό με τον όγκο του χιονιού έχουν μετατρέψει τους δρόμους σε παγοδρόμιο και οι αντιολισθητικές αλυσίδες κρίνονται απαραίτητες. Στις κοινότητες Αχλαδοχωρίου και Κρυδοχωρίου ο υδράργυρος στις 8 το πρωί έπεσε στους -16.
    Δεν λειτούργησαν σήμερα τα σχολεία στο Δήμο Σιντικής, εκτός από την περιοχή του Σιδηροκάστρου, όπου και εκεί έκλεισαν μία ώρα νωρίτερα.Με απόφαση της Δημάρχου Βισαλτίας σήμερα το πρωί ανεστάλη η λειτουργία των σχολείων της περιοχής, όπως και στο Δήμο Σερρών, ενώ για αύριο αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων και των δύο βαθμίδων στους Δήμους Σερρών και Ηράκλειας, ενώ μέχρι το απόγευμα ύστερα από τις εισηγήσεις των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οι Δήμαρχοι θα λάβουν τις τελικές αποφάσεις για αν και ποια σχολεία θα λειτουργήσουν.
    Λόγω επικίνδυνης ολισθηρότητας των δρόμων με απόφαση του συλλόγου ιδιοκτητών φροντιστών νομού Σερρών κλειστά θα παραμείνουν σήμερα και τα φροντιστήρια του νομού.
    Πυκνή χιονόπτωση υπάρχει από το πρωί και στο κέντρο της πόλης Σερρών.Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΤ Σερρών ο Αντιδήμαρχος Έργων, Ηλίας Γκότσης, συνεργεία του Δήμου κάνουν παρεμβάσεις καθαρισμού και ρίχνουν αλάτι στις βόρειες περιοχές της πόλης π.χ. Καλλιθέα και Ιων. Θεολόγου, όπως επίσης και στο Μετόχι, στον Ξηρότοπο και στην Οινούσα, ενώ υπάρχει σχεδιασμός και για τα 25 χωριά του Δήμου Σερρών. Μέχρι σήμερα έχουν διατεθεί περισσότεροι από 300 τόνοι αλατιού, ενώ έχει ήδη γίνει ανεφοδιασμός και υπάρχει επάρκεια. Όσοι πολίτες θέλουν να εφοδιαστούν με αλάτι μπορούν να το προμηθευτούν από τις εγκαταστάσεις του Δήμου Σερρών στο πρώην στρατόπεδο Εμμ. Παππά.
    Στη μείωση των δρομολογίων στο 60% προχώρησε λόγω της κακοκαιρίας το υπεραστικό ΚΤΕΛ. Μόνο ανά μία ώρα διεξάγονται τα δρομολόγια για Θεσσαλονίκη, ενώ δεν πραγματοποιούνται δρομολόγια προς Δράμα και Καβάλα.
Θάλεια Καμπουρίδου
Πηγή : ΕΡΤ Σερρών


Σέρρες: Κλειστά όλα τα σχολεία

Στο σύνολο της Π.Ε. Σερρών κλειστές θα παραμείνουν αύριο Πέμπτη 9 Ιανουαρίου όλες οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Αν και οι έξι από τους επτά Δημάρχους από τη μία το μεσημέρι είχαν αποφασίσει την αναστολή λειτουργίας των σχολείων για λόγους ασφαλείας, εκκρεμούσε η απόφαση του Δημάρχου Εμμ. Παππά, η οποία και ελήφθη πριν από λίγο.
Θάλεια Καμπουρίδου
Πηγή : ΕΡΤ Σερρών


Σέρρες: Μόνο με αλυσίδες η κυκλοφορία

Μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες γίνεται αυτή την στιγμή η κυκλοφορία των οχημάτων το εθνικό, επαρχιακό οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, εκτός από τον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού Λαγκαδά- Προμαχώνα.
Θάλεια Καμπουρίδου
Πηγή : ΕΡΤ Σερρών


Σέρρες: Σημεία διάθεσης αλατιού
Σακουλάκια με αλάτι μπορούν να προμηθεύονται οι πολίτες στην πόλη των Σερρών από το Αμαξοστάσιο του Δήμου Σερρών.  Επίσης χύμα αλάτι μπορούν να προμηθεύονται από τις εγκαταστάσεις του Δήμου Σερρών στο πρώην στρατόπεδο Εμμ.Παππά.
Θάλεια Καμπουρίδου
Πηγή : ΕΡΤ ΣΕρρών
Δήμος Σερρών : Αντιμετώπιση χιονόπτωσης

Oι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Σερρών σε συνεργασία με την Τροχαία Σερρών και την Περιφέρεια   αντιμετωπίζουν τη νέα χιονόπτωση προκειμένου  να εξασφαλίσουν δρόμους καθαρούς και ασφαλείς για τους πολίτες. Οι τρεις αλατιέρες του Δήμου ρίχνουν αλάτι σε όλους τους κεντρικούς δρόμους αλλά και στα ορεινά του Δήμου.
Μόλις άρχισε η χιονόπτωση τρεις αλατιέρες του Δήμου ρίχνουν αλάτι σε όλους τους κεντρικούς δρόμους, στα ορεινά σημεία της πόλης καθώς και στο οδικό δίκτυο Μετοχίου και Ξηροτόπου.
Αλάτι επίσης διανέμουν σε όλα τα χωριά του Δήμου Σερρών φορτηγά του Δήμου.
Σακουλάκια με αλάτι μπορούν να προμηθεύονται οι πολίτες από το Αμαξοστάσιο του Δήμου Σερρών.  Επίσης χύμα αλάτι μπορούν να προμηθεύονται από το στρατόπεδο Εμ. Παπά.
Καλούνται οι πολίτες να τηρούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμόδιων φορέων, όπως Τροχαία, Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας κλπ.

            Αν πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο:
         Να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου.
         Να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και το ρεζερβουάρ γεμάτο καύσιμα.
         Να ταξιδεύουν, εφόσον είναι αναγκαίο, κατά προτίμηση στη διάρκεια της ημέρας, προτιμώντας τους κεντρικούς δρόμους.
         Να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουν.
         Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους, ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.
         Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κ.λ.π.
      Αν μετακινούνται πεζοί:
         Να ντύνονται με πολλά στρώματα από ελαφριά ρούχα αντί για ένα βαρύ ρούχο και να φορούν κατάλληλα παπούτσια, ώστε να αποφύγουν τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας.
         Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια αιχμής των φαινομένων (έντονη χιονόπτωση, συνθήκες παγετού).

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροήςπλημμυρικών υδάτων σε αυτό, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. (www.astynomia.gr)

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr


Στο μεταξύ χθες σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος στην πόλη  των Σερρών και την περιοχή του Παγγαίου. Στις Σέρρες γύρω στις 8.30 σημειώθηκε η βλάβη σε υπόγειο δίκτυο  της ΔΕΗ με αποτέλεσμα για δυο περίπου ώρες να μείνει χωρίς ρεύμα το Ανατολικό τμήμα της πόλης. Στις 6.30 το απόγευμα σημειώθηκε διακοπής ρεύματος λόγω προβλήματος στο εναέριο δίκτυο της ΔΕΗ στην περιοχή του Παγγαίου βυθίζοντας στο σκοτάδι για περίπου δύο ώρες τις περιοχές Ροδολίβους , Πρώτης έως και την Λευκοθέα.1 σχόλια :

  1. Κάντε εικόνα Πάρις να κάνει την αλατιερα πάνω σε ντατσουν ανώνυμος γιατί επωνυμος θα κάνουν γουνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή