one

one

κιοσσές

κιοσσές

Μαρία Παπουτσή

Μαρία Παπουτσή

Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου 2019

Τραγωδία στη Δραπετσώνα: Μητέρα και αδελφός του εκδότη Μαυρίκου οι νεκροί


Ακόμη πιο δραματική τροπή πήρε η τραγωδία στο Νέο Μόλο της Δραπετσώνας, όπου το απόγευμα της Τετάρτης ανασύρθηκαν νεκροί από το αυτοκίνητό τους και από βάθος 32 μέτρων, μία μητέρα και ο γιός της.
Πρόκειται για την μητέρα (Σοφία) και τον αδελφό του (Θεόδωρο) του Παναγιώτη Μαυρίκου, του εκδότη της εφημερίδας «Ακρόπολη» που το 2016 είχε απανθρακωθεί μέσα στο αυτοκίνητό του στην Αττική οδό.

Οι δύο σοροί εντοπίστηκαν στο αυτοκίνητο μάρκας Mercedes που ανήκε στην σύζυγο του εκδότη. Σύμφωνα με πληροφορίες στο αυτοκίνητο εντοπίστηκε μεγάλη ποσότητα ψυχοφαρμάκων. Ως βασική εκδοχή του δυστυχήματος εξετάζεται η Σοφία Μαυρίκου να έριξε συνειδητά το αυτοκίνητό της στη θάλασσα. Χαρακτηριστική ήταν και η δήλωση της αδελφής της Σοφίας Μαυρίκου. «Το 'πε και το' κανε», είπε στους δημοσιογράφους που βρέθηκαν στο σπίτι της. Σημειώνεται πως η 75χρονη είχε χάσει από νωρίς τη κόρη της, σε ηλικία 15 ετών, από καρκίνο, ενώ χρόνια αργότερα είδε και τον δεύτερο γιο της να σκοτώνεται στο μυστηριώδες δυστύχημα του 2016. «Το έφαγαν το παιδί μου», δήλωνε τότε καταρρακωμένη. Ο σύζυγός της έφυγε από τη ζωή λίγο καιρό αργότερα. Σήμερα η ίδια φαίνεται να αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή της παίρνοντας μαζί της και τον πρωτότοκο γιό της, Θεόδωρο, ο οποίος, όπως αποκάλυψε ο δικηγόρος της οικογένειας Αλέξης Κούγιας, αντιμετώπιζε προβλήματα ψυχιατρικής φύσης. Στο αυτοκίνητο υπήρχαν και δύο σκυλιά το ένα εκ των οποίων σώθηκε κολυμπώντας.

Ποιος ήταν ο Παναγιώτης Μαυρίκος

Υπενθυμίζεται πως ο Παναγιώτης Μαυρίκος σκοτώθηκε στην Αττική Οδό, τον Ιούνιο του 2016, όταν το αυτοκίνητό του, μια Porsche Cayenne, τυλίχτηκε μυστηριωδώς στις φλόγες, χωρίς να υπάρξει κάποια σύγκρουση. Ο εκδότης της εφημερίδας «Ακρόπολη», που κατηγορούνταν για το κύκλωμα εκβιαστών και σκοτώθηκε λίγο πριν την κατάθεσή του στη Δικαιοσύνη, δεν κατάφερε να βγει από το αυτοκίνητό του, καθώς οι πόρτες ήταν κλειδωμένες, και εντοπίστηκε απανθρακωμένος από τους άνδρες της πυροσβεστικής. Οι άνθρωποι του περιβάλλοντός του έκαναν από την αρχή λόγο για δολοφονία και όχι για δυστύχημα.

Ο εκδότης της εφημερίδας «Ακρόπολη» βρέθηκε στο προσκήνιο μετά την αποκάλυψη του κυκλώματος εκβιαστών δημοσιογράφων. Μαζί με τον Τάκη Μουσσά και τον Χρήστο Φράγκο υπήρξαν οι πρωταγωνιστές ενός κυκλώματος με μεγάλη επιρροή σε έντυπα αλλά και ιστοσελίδες, τις οποίες και συντόνιζαν, για να μπορούν να εκβιάζουν επιχειρηματίες, τράπεζες ΔΕΚΟ και πολιτικά πρόσωπα με δήθεν «αποκαλύψεις» και δυσφημιστικά άρθρα ώστε να αποκομίζουν χρήματα ως διαφημίσεις. Το κύκλωμα αποκαλύφθηκε ύστερα από την καταγγελία της υπευθύνου του Γραφείου Τύπου της ΕΥΔΑΠ, Αμαλίας Κάτζου, η οποία εκβιάστηκε και απειλήθηκε για να δώσει διαφημίσεις στην εν λόγω ομάδα.

Μετά τη σύλληψή τους ήρθαν στη δημοσιότητα σημαντικά στοιχεία για τη δράση του κυκλώματος, αλλά και προσωπικά για τους Παναγιώτη Μαυρίκο και Τάκη Μουσσά. Μεταξύ άλλων ήταν η στενή σχέση τους με το κόμμα της ΝΔ. Ο Παναγιώτης Μαυρίκος έγινε εκδότης πολλών εφημερίδων. Η εκδοτική δραστηριότητά του ξεκίνησε ενώ ακόμη ήταν υπάλληλος της ΔΕΗ. Αν και τα έντυπα του πουλούσαν ελάχιστα φύλλα λάμβανε σημαντικά χρηματικά ποσά μέσω κρατικής διαφήμισης και σταδιακά έφτασε να εκδίδει μεταξύ άλλων τις εφημερίδες «Ακρόπολη», «24 Ώρες», «Μεσημβρινή», «Ελληνικός Βορράς», «Αθλητική Ημέρα» και «Επικαιρότητα».Ενδεικτικό ήταν και το αποκαλυπτικό έγγραφο που έδειχνε τον Παναγιώτη Μαυρίκο στο payroll της ΝΔ επί Αντώνη Σαμαρά. Εξάλλου ιδιαίτερες φαίνεται πως ήταν και οι σχέσεις του Τάκη Μουσσά με τη Συγγρού, όπως προκύπτει από τηλεφωνικές συνομιλίες (εδώ και εδώ) με τον εκπρόσωπο της ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκο, αλλά και το παρελθόν του δημοσιογράφου, ο οποίος μεταξύ άλλων είχε προσληφθεί στο Γραφείο Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών το 2012 όταν υπουργός ήταν ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Σταύρος Δήμας.

Ο Παναγιώτης Μαυρίκος, βάσει του εγγράφου που ήρθε στη δημοσιότητα, φέρεται να λάμβανε το ποσό των 18.450 ευρώ το μήνα. Το τιμολόγιο του 2010 έχει κοπεί από την τότε διοίκηση της Ρηγίλλης στην εταιρεία του Παναγιώτη Μαυρίκου προς «δημοσίευση κειμένων για τη Νέα Δημοκρατία στην εφημερίδα Ακρόπολη». Αργότερα στη δημοσιότητα ήρθαν ακόμη έξη τιμολόγια των 108.300 ευρώ, μέσα σε διάστημα 10 μηνών, από το 2009 έως και το 2010. Τα τιμολόγια  δεκάδων χιλιάδων ευρώ, 25.000-30.000, αφορούσαν αφιερώματα της εφημερίδας σχετικά με την πορεία προς το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. Στις αποκαλύψεις η ΝΔ είχε δηλώσει ότι «δεν ασχολείται με το παρελθόν». Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως ο Παναγιώτης Μαυρίκος εμφανίζεται και στο σκάνδαλο Novartis, καθώς σύμφωνα με προστατευόμενους μάρτυρες φέρεται να έπαιρνε μεγάλα ποσά από τη φαρμακοβιομηχανία, τα οποία ξέπλενε για λογαριασμό πολιτικών προσώπων.

Σημειώνεται πως ο Παναγιώτης Μαυρίκος είχε ιδρύσει και το δικό του κόμμα με όνομα «ΔΕΞΙΑ». Στην ιδρυτική του διακήρυξη  ο Μαυρίκος είχε επισημάνει την αφοσίωση στα πατριωτικά ιδεώδη, ενώ επιδίωξή του ήταν η εποικοδομητική συνεισφορά στη διαφύλαξη αρχών και αξιών που ανέδειξαν την ιστορική Δεξιά, «την οποία αγάπησε και στήριξε διαχρονικά ο ελληνικός λαός».


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου